“ΚΑΛΛΙΟΝ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ Η ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ ”

— Ιπποκράτης 5ος Αιώνας π.Χ.

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Η παχυσαρκία είναι μια πάθηση που δημιουργείται από τη συσσώρευση λίπους στο σώμα. Έχει αρκετές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, οι οποίες οδηγούν σε μείωση του προσδόκιμου ζωής, καθώς επίσης και σε προβλήματα υγείας. Τα άτομα στα οποία ο δείκτης μάζας – σώματος (ΔΜΣ) ξεπερνά τα 30kg/m2 χαρακτηρίζονται ως παχύσαρκα.

pachisarkia

Ο συνδυασμός διατροφής και σωματικής άσκησης είναι η βάση για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Μειώνοντας την κατανάλωση τροφίμων υψηλής ενεργειακής πυκνότητας, (π.χ. όσα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπη και σάκχαρα) ενώ παράλληλα αυξάνετε την πρόσληψη φυτικών ινών, είναι μια καλή αρχή για να αντιμετωπίσετε την παχυσαρκία.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπορούν να ληφθούν φάρμακα κατά της παχυσαρκίας, τα οποία είτε μειώνουν την όρεξη ή αναστέλλουν την απορρόφηση του λίπους σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή.

Σε περίπτωση που η δίαιτα, η άσκηση και η φαρμακευτική αγωγή δεν είναι αποτελεσματικά, το ενδογαστρικό μπαλόνι μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους ή μπορεί να πραγματοποιηθεί μια χειρουργική επέμβαση, ώστε να μειωθεί ο όγκος του στομαχιού και/η το μήκος το εντέρου, οδηγώντας σε πρόωρο κορεσμό και μειωμένη ικανότητα απορρόφησης θρεπτικών συστατικών από τα τρόφιμα.

Για επείγοντα καλέστε στο

6944 465888