ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Νίκη Κούρτογλου (MSc) (βιογραφικό), σε συνεργασία με τον ιατρό Γεώργιο Κούρτογλου, προσφέρει διατροφική υποστήριξη και θεραπεία για την αντιμετώπιση κλινικών και φυσιολογικών καταστάσεων και -όπου χρειαστεί- σε συνεργασία με συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων.

Αναλυτικά οι υπηρεσίες:

 • Αντιμετώπιση παχυσαρκίας, όλων των μορφών και των επιπλοκών της, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και στα δυο φύλα.
 • Προσδιορισμός δείκτη μάζας σώματος (BMI) , λόγου περιμέτρου μέσης προς ισχία (WHR) και μέτρηση πάχους δερματοπτυχών.
 • Λήψη πλήρους διατροφολογικού ιστορικού
 • Αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών (ψυχογενής ανορεξία, ψυχογενής βουλιμία και επεισοδιακή υπερφαγία)
 • Προσδιορισμός βασικού μεταβολικού ρυθμού (μεταβολισμός ηρεμίας), ημερήσιας θερμιδικής κατανάλωσης και συστάσεως σώματος. Επανεκτίμηση  μετά τη θεραπεία, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
 • Αναλυτικός προσδιορισμός ποσοστού λίπους, μυϊκού ιστού και άλιπης μάζας (fat –free mass), με μεθόδους έμμεσης θερμιδομετρίας (συσκευή Fitmate) και βιοηλεκτρική ανάλυση αντίστασης ιστών.
 • Συνεχής διατροφολογική εκπαίδευση.
 • Χορήγηση εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής, σε άτομα όλων των ηλικιών και σε ειδικές καταστάσεις (κύηση, γαλουχία, εφηβεία, αθλητές, ηλικιωμένοι, άτομα που έχουν αντιμετωπίσει σοβαρές νόσους κλπ).
 • Φαρμακευτική αντιμετώπιση παχυσαρκίας και προεγχειρητική και μετεγχειρητική διαχείριση ασθενών, που υποβάλλονται σε βαριατρική χειρουργική.
 • Χορήγηση προγραμμάτων διατροφής και παρακολούθηση ατόμων με διάφορες νοσηρές καταστάσεις π.χ. διαβήτη, αναιμία, υπερλιπιδαιμίες, κοιλιοκάκη, φλεγμονώδη νοσήματα εντέρου, νεοπλάσματα, νεφρικά νοσήματα, υπερουριχαιμία, χρόνιες λοιμώξεις, υποσιτισμό, ηπατοπάθειες, αλκοολισμό κ.λπ. 

 


ΜΕΤΡΗΣΗ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ


Μετρήστε τον μεταβολισμό σας γιατί είναι μοναδικός!

Με τη χρήση της έμμεσης θερμιδομέτρησης και της τεχνολογίας Cosmed μπορούμε να μετρήσουμε το βασικό μεταβολισμό κάθε ατόμου και στη συνέχεια να συντάξουμε εξατομικευμένο διατροφικό πλάνο, βασισμένο στις διατροφικές του ανάγκες.
Ο βασικός μεταβολισμός Ηρεμίας (RMR) είναι η ελάχιστη ποσότητα θερμίδων που καταναλώνονται, ώστε το σώμα να διατηρεί τις ζωτικές λειτουργίες του και αποτελεί την πλειονότητα των θερμίδων που καταναλώνονται καθημερινά στο σώμα σας. Είναι διαφορετικός και μοναδικός από άτομο σε άτομο.
Η μέτρηση μεταβολισμού είναι εύκολη και γρήγορη, διάρκειας 15 λεπτών. Απλώς, αναπνέετε κανονικά μέσα από μια μάσκα.
 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ:
Την ημέρα της μέτρησης βεβαιωθείτε ότι:

 1. Δεν έχετε φάει ή πιεί τίποτα άλλο εκτός από νερό, για 4 ώρες πριν τη μέτρηση.
 2. Δεν έχετε καπνίσει, δεν έχετε καταναλώσει καφεΐνη, δεν έχετε πάρει συμπληρώματα διατροφής, φάρμακα που περιέχουν εφεδρίνη ή ψευδοεφεδρίνη, τουλάχιστον 4 ώρες πριν τη μέτρηση.
 3. Δεν έχετε γυμναστεί για 8 ώρες πριν την έναρξη της μέτρησης.
   

ΖΥΓΙΣΗ - ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗ - ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ - ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
Η Tanita MC 780 είναι μια ζυγαριά - λιπομετρητής που υπερέχει από τις υπόλοιπες της κατηγορίας του, λόγω της τμηματικής ανάλυσης σώματος που προσφέρει. Έτσι, δίνει τη δυνατότητα ανάλυσης της σύστασης του σώματός σας (μυϊκή μάζα, λιπώδης μάζα, νερό, οστά) στα επιμέρους τμήματά του (χέρια, πόδια, κορμός).
Η τμηματική ανάλυση σάς βοηθάει να κατανοήσετε την επίδραση του προγράμματος διατροφής / άσκησης σε σχέση με τα επίπεδα των συστατικών στοιχείων του σώματός σας. Εξειδικεύει την ανάλυση, όχι μόνο παρουσιάζοντας το ποσοστό του λίπους συνολικά, αλλά το λίπος και το μυϊκό ιστό σε κάθε χέρι, πόδι κα κορμό.
Έτσι, ανιχνεύουμε τοπικά τη βελτίωση και μπορούμε να δούμε και την αποτελεσματικότητα του διατροφικού πλάνου στα επιμέρους σημεία.
Εξειδικευμένες Μετρήσεις.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα, επιπλέον, εκτιμάει τη μεταβολική σας ηλικία και το σπλαχνικό σας λίπος.

Σας περιμένουμε σε έναν καινούργιο χώρο, άρτια εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Σκοπός μας είναι η παροχή συνεχούς διατροφικής εκπαίδευσης και υποστήριξης για την επίτευξη μιας καλύτερης υγείας. Ελάτε να σας μάθουμε τα βήματα για να τρέφεστε σωστά. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ… ΠΑΙΧΝΙΔΙ!


Μια δοκιμή θα σας πείσει!